dinsdag 20 maart 2018

Prototype 1.2

Tijdens de week waarin we niet gingen testen in Het Ganzenhof besloten we aan de slag met de feedback die we verzameld hadden uit testmoment 1 & de pitch. Hieruit kwam zowel voor het flesje als het potje een aangepast prototype voort.

Prototype 1.2:
Het aangepaste prototype voor het potje bestond uit het houten kader uit prototype 1.1. Hierop werd een constructie in schuim geplaatst waarin centraal een uitholling gemaakt werd in de contouren van het potje. Tevens werd bovenaan een bovengrens op maat voorzien waarop een rode strip duct tape hing die de breedte van een sticker had.


Door de gemaakte uitholling paste het potje perfect in de constructie en moest dit enkel erin geschoven worden. Toch zagen we bij het uittesten dat B. hier moeilijkheden mee had. Hij verdraaide het potje en vond het initieel moeilijk.


Tevens gaf hij aan enkel de rode strip duct tape te zien op het prototype en zag niet waar de uitholling was van bovenaf gezien. Hierdoor probeerden we door middel van een rood blad papier in de uitholling te schuiven deze uitholling aan te geven. Met de bladzijde in de uitholling zag B. de uitholling wel en kwamen we tevens tot een nieuwe constatatie. Doordat de rode bladzijde een gleuf vormde kon B. het potje in deze gleuf leggen en zo in de constructie schuiven. Door deze gleuf ging dit reeds veel vlotter.




Toen we B. vroegen om een sticker te kleven juist onder de rode grens zagen we initieel dat dit nog moeilijk was. Aanvankelijk dachten we dat dit kwam omdat het potje vlak lag op de tafel. Daarom probeerden we, aan de hand van een boek onder de achterzijde van het prototype te plaatsen, de zichtbaarheid te verbeteren.

 
Na nader bekijken van de techniek die B. toepaste om een sticker te kleven, zagen we dat B. bij het kleven amper rekening houdt met de bovengrens maar vooral kijkt naar de onderzijde van de sticker om deze te kleven. Hierdoor voegden we een 2e rode lijn toe op de constructie. Deze bevond zich op de constructie ter hoogte van de ondergrens. Doordat B. nu zowel een boven- als ondergrens had kon hij de sticker reeds zo goed als recht kleven.


Wel constateerden we nog dat de verhouding van de sticker links-rechts niet symmetrisch was. Dit was voor de begeleider niet heel prioritair, maar zou wel een meerwaarde zijn. Het voornaamste feit voor hen is dat de stickers reeds recht kleeft. Toch willen we deze meerwaarde proberen te verkrijgen. Door B. te vragen of hij bepaalde kleuren herkent in de ruimte, merken we dat B. sommige kleuren (vnl sterke kleuren als rood-zwart-wit) toch kan zien. Hiermee gaan we verder aan de slag om de symmetrie te verkrijgen.

PEO-model:
Het prototype werd getest in de bijkeuken waar we zonder enige afleiding dingen konden proberen (Environment). Tijdens het testen zagen we initieel wat frustraties bij het kleven. Na de aanpassingen door te voeren en te komen tot het uiteindelijke prototype 1.3 constateerden we dat zowel het plaatsen van het potje in het systeem als het kleven tamelijk vlot & naar wens waren (↑ overlap activiteit). B. was trots op het eindresultaat & heel tevreden met met het prototype (↑ overlap persoon). Dit gaf hij op het einde van het testmoment nogmaals aan door aan te geven: 'Dat is een goed dingske. Kunne ezo al veel beter plakken, want kdoe da wel gern ze".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten